Min variant av chili

Publicerat: september 29, 2013 i Kött, Långkok, Middag

20130929-082500.jpg

Så här blev min variant av chili.

Recept

MIN VARIANT AV CHILI

1,2 kilo benfri fransyska

1 lök

4 selleristjälkar i bitar

2 röda paprikor i bitar

2 färska, röda, starka chilifrukter, hackade med kärnorna kvar.

4 vitlöksklyftor, krossade

2 tsk malen spiskummin

2 tsk malen koriander

2 ts rökt paprika

1 tsk fänkålsfrön

3 msk tomatpuré

4 msk kalvfond

5 dl porter

salt

malen svartpeppar

olivolja och smör till stekning

8 tortillabröd

4 tomater

1 burk majs

creme fraiche eller gräddfil.

Skär köttet i ca 2×2 cm stora kuber och stek i olivolja och smör i en gjutjärnsgryta.

Salta och peppra.

Efter någon minut – tillsätt lök, chili, tomatpuré och kryddor och bryn ytterligare någon minut.

Tillsätt 5 dl porter och kalvfond.

Lägg i selleri och paprika.

Koka i ca tre timmar, se till att det inte blir tort. När det är klart ska köttet lätt kunna mosas och vätskan ska i princip vara borta. Om det torrkokar innan dess, fyll på med vatten och lite kalvfond.

Servera i tortillabröd med tomat, majs och creme fraische eller gräddfil.

Annonser
kommentarer
  1. […] och det undantagen bekräftar. Lagar mat gör däremot en kamrat, och han bloggar om det också. I den här grytan har han använt Knoghall. Enligt uppgift blev det starkt. Av frukterna på bilden ska jag göra en […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s